Här finns rapsodiska tankar om sådant som jag hört, läst och sett, kort sagt upptäckter av olika slag. Det rör sig mestadels om klassisk musik, litteratur och konst, men även resor och episoder ur vardagen.

"Omkring allt färdigt står det ogjorda och växer". - R M Rilke

tisdag 23 december 2014

God Jul och Gott Nytt År!Åren går, som de äldre alltid sa när jag var ung och själv inte brydde mig särskilt mycket om årstidsväxlingar och tidens gilla gång. Nu är det annorlunda. Nu är det hastigt jul igen och snart ett nytt år.

Det betyder mera nu, när man inte har all tid i världen. Ändå tänker jag inte lova någonting eller ändra i mina rutiner bara för att vi snart skriver 2015 och alltså hunnit en bra bit in på 2000-talet.

Jag ämnar i alla fall fortsätta att skriva här i ungefär samma omfattning som tidigare, genomsnittligt ett till två inlägg i veckan. Och i det jag skriver ryms och syns valda delar av livet i övrigt.

Till alla som läst och inte minst ni som kommenterat det jag skrivit, önskar jag en fridfull julhelg och ett gott nytt år.

Foto: EJ (Fotot visar Sankt Nikolaus, en av mosaikerna på Markuskyrkan i Venedig).

12 kommentarer:

Lennart Erling sa...

Även jag har börjat att (än mer) känna av det där med tidens acceleration. Till hösten hoppas jag på ett avstannande. Men det är väl en illusion.
En god helg och avslutning och ett gott nytt år!

Einar J sa...

Tack detsamma Lennart!

Sven-Erik Klinkmann sa...

Tack Einar för de fina inläggen under året som gått, din blogg är nog en favorit, väntar alltid med spänning på vad nytt du har att rapportera från kulturens men också s a s den vanliga människans underbara världar. Bredden i din ansats parad med sakkunnigheten/sakligheten och nyfikenheten gör att detta är den sida jag alltid letar upp. Tidigare hade jag Peter Englunds blogg som en liknande favorit, nu när hans sida inte är speciellt aktiv är detta den jag alltid uppsöker först.

God Jul och Gott Nytt År

från Sven-Erik

Einar J sa...

Å tack för de vänliga orden, Sven-Erik!
God Jul!

Petra Rhodin sa...

God jul Einar!

Ser fram emot att läsa din blogg ännu ett år.

Einar J sa...

Tack detsamma, Petra!
Ha en skön helg!

Thomas Mattsson sa...

Jag önskar dig en god jul och ett gott nytt år. Jag hoppas att 2015 ger dig många fina upplevelser som resulterar i nya blogginlägg.

Einar J sa...

Tack Thomas! Vi får önska varandra ett nytt inspirerande år!

Anonym sa...

God fortsättning på helgen! Och ett riktigt gott, nytt år, Einar! Önskar Johan Selander, som fortfarande står på benen och som då och då är inne på din mycket rika och givande blogg. Tack!

Einar J sa...

Nej, men vad roligt att höra dig Johan!
Har ofta tittat in på din blogg och undrat och hoppats på en nystart.
Hur som helst med den saken, en god fortsättning önskar jag även dig.

Anonym sa...

Tack detsamma Einar. Hade glömt bort din blogg och återkom nu. Slås återigen av hur mycket jag tycker om att läsa det du skriver! Så nu skall jag se till att följa dig regelbundet vilket jag ser fram emot.
Hälsningar Patrik

Einar J sa...

Tack Patrik! Och välkommen åter! :)
Jag kan bara återgälda ditt omdöme; jag läser regelbundet vad du skriver också. Det är ju en liten bloggkrets av främst läsare av god litteratur som jag gärna följer, inklusive din blogg "En trave böcker".