Här finns rapsodiska tankar om sådant som jag hört, läst och sett, kort sagt upptäckter av olika slag. Det rör sig mestadels om klassisk musik, litteratur och konst, men även resor och episoder ur vardagen.

"Omkring allt färdigt står det ogjorda och växer". - R M Rilke

onsdag 11 juli 2012

Varning för kristna tomater!Sekterism spårar förr eller senare ut i ren galenskap, det är välkänt. Inte alltid så att det drabbar utomstående som i terroristisk aktivitet mot avfällingar, otrogna eller icke tillräckligt rättrogna. Det inre förtrycket, det som medlemmen utåt vittnar om som befrielse, eller den enda verkliga friheten, utövas ofta som krav på underkastelse under absurda reglementen och psykisk terror. För dem som är inkapslade i en värld av oomkullrunkeliga föreställningar gäller det att säkra sin salighet genom vaksamhet mot all slags smitta från det förment onda, att hela tiden hålla svart från vitt, rent från smutsigt, absolut ont från absolut gott.

Nu har en salafistgrupp i Egypten (se notisen här) gått ut på Facebook med varningar mot tomater. De bör inte ätas, ity de har visat sig vara kristna. Skurna i halvor uppvisar de ett kors, vilket tydligt nog pekar mot kristendomen och dess treenighetslära. Om du därför som rättrogen inte sprider detta budskap så ska du veta att det är djävulen själv som hindrar dig, sägs det också.

Tydligen har djävulen ändå fått ett finger med i spelet, eftersom man efter protester modifierat budskapet något. Åtminstone bör man nu se till att skära tomaterna så att inte kristendom uppstår.

2 kommentarer:

Lennart Erling sa...

Man vill bara utbrista i det i sammanhanget passande (eller opassande): Herregud!

Einar J sa...

:)