Här finns rapsodiska tankar om sådant som jag hört, läst och sett, kort sagt upptäckter av olika slag. Det rör sig mestadels om klassisk musik, litteratur och konst, men även resor och episoder ur vardagen.

"Omkring allt färdigt står det ogjorda och växer". - R M Rilke

torsdag 21 maj 2015

SolglimtarnaDet gäller att ta för sig av den sol man kommer åt, det tycker både hunden och jag. Vissa dagar tänds hoppet om sol och värme, trots de senaste veckornas regn och blåst med temperaturer som vill hålla sig under tiogradersstrecket.

Det har varit en bedrövlig sköna maj hittills, men till all lycka har växtlighetens vårkänningar inte påverkats lika mycket som mina. Och Issa tar dagen som den kommer, lunkar helst intill husväggarna i det kalla regnet men lapar sol när tillfälle ges. Som blommorna och jag själv.


Foto: EJ

4 kommentarer:

Lennart Erling sa...

Å andra sidan sker allt långsamt och länge. Ett gammalt päronträd här har aldrig haft en sån fantastisk blomning som i år...

Sven-Erik Klinkmann sa...

Du tänkte på den här låten ...
https://www.youtube.com/watch?v=cGO6wyHFClo

Einar J sa...

Lennart: Där ses man. Det finns nästan alltid något att glädjas åt! Sven-Erik: Ja ska kolla länken när jag kommer hem om ett par dar.

Einar J sa...

Jo, Sven-Erik, den sången vill jag gärna bli påmind om, i synnerhet med den mycket fine sångaren Fritz Wunderlich! Talar man om sköna maj finns Schumanns underbara sång ur "Dichterliebe" givetvis i bakhuvudet.
Den sången - men naturligtvis också en annan som hör till svenskt valborgsfirande och som bland annat Orphei Drängar alltid sjunger sista april här i Uppsala: Sköna maj välkommen till vår bygd igen... (Vars text jag ser nu att J L Runeberg är upphovsman till)