Här finns rapsodiska tankar om sådant som jag hört, läst och sett, kort sagt upptäckter av olika slag. Det rör sig mestadels om klassisk musik, litteratur och konst, men även resor och episoder ur vardagen.

"Omkring allt färdigt står det ogjorda och växer". - R M Rilke

söndag 21 april 2013

Solsken och högvattenÄntligen en heldag av klar sol och med ovanligt ljum luft i denna hittills så kalla vår. Äntligen! - förmodligen den vanligaste kommentaren bland folk som strövat runt på Uppsalas gator och slagits om kaféborden på trottoarerna.


Nyfikenheten på Fyrisån har varit påtaglig. Har den hejdat sig eller inte? Precis vid kanten av det som annars på sina ställen skulle ha inneburit stora risker för översvämning tycks stigningen av flödet ha avstannat. Jag vet mig aldrig tidigare ha sett så mycket vatten i ån, som nu verkligen förtjänar beteckningen flod. Vårflod.


En timme vid ett kafébord försvinner i ett annat sorts flöde av välbehagligt nu, omgiven som man är av ljushungriga människor som liksom försatts i ett annat tillstånd, ett tillstånd fyllt av hopp om ännu ett vårligt under.


Även Issa njuter i fulla drag och släpper till sist all vaksam uppmärksamhet på allt som passerar, till och med andra hundar, lägger ner nosen mot väskan och kisar förnöjt.Foto: EJ (Bilderna är klickbara!)

Inga kommentarer: