Här finns rapsodiska tankar om sådant som jag hört, läst och sett, kort sagt upptäckter av olika slag. Det rör sig mestadels om klassisk musik, litteratur och konst, men även resor och episoder ur vardagen.

"Omkring allt färdigt står det ogjorda och växer". - R M Rilke

tisdag 8 februari 2011

Mer av Jussi

Jag länkar vidare till Anna Larsson - vår altstämma i världen - som i ett blogginlägg den 3 februari refererar till Christa Ludwig, en av de riktigt stora mezzo-sopranerna, och vad hon hade att säga om Jussi Björling.

Där finns också en länk till Youtube och Jussis version av "Nu är jag pank och fågelfri". Den sången hörde givetvis också till dem som fick huden att knottra sig och nackhåren att resa sig på den unge man jag en gång var. Likadant idag. Tala om bravur! Eller som en nutida yngling (?) säger i kommentarsfältet i Youtube: "Haha, jävlar vilken pipa!"

Lägg sedan gärna till "Salut, demeure" ur Gounods Faust och grips av ett bedårande naturligt flöde med närmast övernaturligt resultat. Försök sedan säga något annat än att vi lyssnar till en suverän, en sångare i en klass för sig.

Inga kommentarer: